Word lid Bestel gratis

Voorlichting door een publieksvoorlichter van het Longfonds

In de regio Noord-Holland-Noord van het Longfonds kan voorlichting worden gegeven op scholen, astma en copd bijeenkomsten bij apotheken en bij EHBO verenigingen en Ouderenbonden.

Het is mogelijk om hiervoor een publieksvoorlichter van het Longfonds te vragen die op een dagdeel of avond iets verteld over Astma en COPD.  Niet alleen iets over de aard van de verschillende ziektes, maar ook wat het betekent om van een van deze ziektes last te hebben.

Bij EHBO-verenigingen wordt op zo'n avond extra aandacht besteed aan Eerste Hulp Bij astma aanvallen. Wat kan en mag een EHBO'er doen en vooral niet doen als hij of zij iemand tegen komt met een astma aanval.

Het is mogelijk dat één van onze publieksvoorlichters een voorlichting geeft.
Ook is het mogelijk dat werkgroepen/Longpunten van het Longfonds hier een beroep op kunnen doen.

Naast voorlichting geven, ondersteunen we ook bij schoolprojecten. Deze schoolprojecten moeten natuurlijk wel een relatie hebben met longen of luchtwegen.
Voor meer informatie en het aanvragen van een voorlichting / gastles kunt u contact opnemen met Cor Kil Publieksvoorlichter van het Longfonds.

Email: corkil.nl@ziggo.nl
Mob: 0615651885

_____________________________________________________________________

 

Saneren met de thuiszorgverpleegkundige

Als u vragen heeft over "saneren", bel voor een afspraak met een gespecialiseerd wijkverpleegkundige (longziekten) van Evean Thuiszorg: Tineke Hoogendijk, Gerda Hendriks, Marianne de Jong of met Hanneke Blaas. Tijdens een huisbezoek adviseren zij u bij al uw vragen. Een afspraak kunt u maken tijdens het telefonisch spreekuur op: dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur, (0900) 98 97.

 

 

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.