Word lid Bestel gratis

Bewegen

Bewegen is gezond, zeker voor mensen met astma en/of COPD. Hierdoor verhoogt u uw conditie en weerstand. Door meer te bewegen voelt u zich gewoon lekkerder. Beweegactiviteiten worden (meestal) begeleid door een speciaal opgeleide sportinstructeur.

​Onderstaande afbeelding:
Zwemgroep Beverwijk

Beweegactiviteiten

Zwemmen
In diverse regio's is het mogelijk om wekelijks met elkaar te zwemmen. De lessen zijn aangepast en ieder doet mee op zijn/haar niveau. Na afloop wordt er gezamelijk een kopje koffie/thee gedronken. Zwemmen is mogelijk in Alkmaar, Hoorn en Beverwijk. Kijk hier voor meer informatie, tijden en aanmelden.

Tip: In sommige situaties kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten. U kunt informeren bij uw ziektekostenverzekering of het Wmo-loket in uw gemeente.
-----------------------------------------------------------------------------
Beweeggroep Den Helder
Donderdag 12 september start de beweegggroep weer.  Aanmelden verplicht! Onderleiding van een beweegtherapeut wordt er op dinsdag- en donderdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur gewerkt aan de conditie.
Kosten zijn: € 5,00 per maand Plaats: Huis ter Duin Bremstraat 155, 1783 JD Den Helder 

Voor informatie kunt u contact opnemen met: Marga van der Heetkamp mob: 06-42721962 of tel: 0223-619419

-----------------------------------------------------------------------------

Fit met Nordic Walking Regio Beverwijk
Bij voldoende deelname organiseert SenZ voor mensen COPD/Astma en Chronisch Zieken een cursus Nordic Walking onder begeleiding van een fysiotherapeut en verpleegkundige in Heemskerk. Voor meer informatie bel met SenZ, (088) 995 88 22.
---------------------------------------------------------------------------
COPD beweeggroep Oudorp
Onder leiding van  Cees Bijl [fysiotherapeut] wordt er wekelijks gewerkt aan de conditie. Locatie: Lauwershof, Jupiterstraat 10, Oudorp.

Elke woensdagmiddag van 15.00  - 16.00 uur.
Voor informatie kunt u contact opnemen met Cees Bijl (072) 5198198

------------------------------------------------------------------------------

Bewegen voor mensen met een beperking
De Nordic Walking School organiseert in Noord-Holland "Bewegen voor mensen met een beperking". Onder begeleiding van trainers speciaal voor dit doel opgeleid. Blijf niet zitten wachten, speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking worden er nu op 25 locaties wandeltrainingen georganiseerd in heel Noord-Holland.
Voor informatie en/of aanmelden tel: (0229) 23 94 47 of info@sportwandelschool.nl 
Voor exacte plaatsen, data en tijden van de Nordic Walking groepen bel of mail met de contactpersoon met de contactpersoon of de betreffende organisatie.

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.