Word lid Bestel gratis

Kom ook naar het COPD Challenge festival

Stelt u zich eens voor: u heeft COPD en daardoor maar (heel) weinig longinhoud. En dan toch binnen twintig weken drie tot vijf kilometer kunnen wandelen! Dat verdient een feestje en daar kan iedereen bij zijn.

Tijdens de COPD Challenge werken mensen met COPD aan hun wandelconditie. Samen met andere mensen met COPD en een zorgverlener trainen zij in maximaal twintig weken voor een wandeling van 3 of 5 km. Want op de finaledag van de COPD Challenge kunnen deelnemende groepjes een wandeling maken van maximaal die afstand.

FESTIVAL

Er wordt niet alleen gewandeld tijdens de finaledag op 28 september in Den Haag, er zit een heel festival omheen. Er is een warming-up, er zijn muziekoptredens, lezingen van bijzondere sprekers en er worden medailles uitgereikt door o.a. Olga van Nederland in Beweging en olympisch gouden medaillewinnaar Bas vd Goor. Niet alleen deelnemers aan de COPD Challenge zijn welkom, iedereen mag komen!

OVER DE COPD CHALLENGE

De Bas van de Goor Foundation organiseert al jaren met succes de Nationale Diabetes Challenge. Hierbij wandelen mensen met diabetes en andere chronische aandoeningen samen met zorgverleners voor een gezondere leefstijl. In samenwerking met het Longfonds en Move2Improve, een organisatie die bewegen met COPD onder de aandacht brengt bij mensen met deze longziekte, heeft de Bas van de Goor foundation nu ook een Nationale COPD Challenge opgezet. We hopen dit volgend jaar uit te breiden met andere longziekten.

In 2018 vond er een pilot plaats van de Nationale COPD Challenge. Die was zo succesvol dat het evenement in september dit jaar voor het eerst écht plaats zal vinden. Zestien tot twintig weken lang wandelen zorgverleners, zoals een longverpleegkundige, een longarts of een fysiotherapeut wekelijks met mensen met COPD. Ieder op zijn eigen tempo en langzaamaan wordt de afstand vergroot. Er doen op dit moment 18 locaties mee. In april en mei zijn de locaties gestart met hun wekelijkse wandeling.

Meer weten en aanmelden voor het festival?

FEESTEN NIKS VOOR U?
Is zo’n festival niets voor u? Maar wilt u wel wat betekenen voor mensen met een longziekte? We zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers die meehelpen bij onze informatiekraam van het Longfonds of die van Stoptober. Lijkt het u leuk om mee te helpen? Stuur dan een mailtje naar larissaexalto@longfonds.nl