Word lid Bestel gratis

Eindelijk een teller die pufjes bijhoudt

De meeste mensen met astma en COPD gebruiken medicijnen met een inhalator of puffer. Maar veel puffers (verstuivers of ‘dosisaerosolen’) hebben geen systeem waarmee je pufjes kunt tellen.

 

Je weet daardoor niet hoeveel medicijn er nog in de puffer zit. Hierover klagen patiënten én zorgverleners al jaren. Zo kan het zijn dat patiënten inhaleren met een lege puffer. Zij denken dat zij medicijn binnenkrijgen, maar worden langzamerhand steeds benauwder. Sommige patiënten gooien de puffer voor de zekerheid veel vroeger weg dan nodig is. Anderen voelen zich onzeker omdat ze niet weten of er nog pufjes in hun inhalator zitten.

Dankzij het Longfonds, een apotheker, een uitvinder en een fabrikant is er nu een apparaatje op de markt waarmee je kunt zien hoeveel medicijn er nog over is in je inhalator: de CountAir®. Dit apparaatje is samen met longpatiënten ontwikkeld. Het is vanaf vandaag te krijgen in meerdere apotheken en via de website van de fabrikant: countair.nl.

Het Longfonds juicht het toe dat patiënten die een puffer zonder teller gebruiken nu eindelijk geholpen worden. Het is enorm belangrijk dat longpatiënten kunnen vertrouwen op hun medicijnen. Dit apparaatje kan patiënten daarbij helpen.

Wil jij kans maken op een gratis CountAir®? Doe dan mee aan de winactie voor lezers van ons magazine LONGWIJZER.

Meer hierover lees je in het septembernummer van de LONGWIJZER. De eerstvolgende drie uitgaven hiervan kun je gratis bestellen op onze site.